Adrián Fernández fala da tempada que está a facer o Río Breogán, e das súas vivencias como seareiro do club lucense
Derrota do Río Breogán nun mal partido en Fuenlabrada
13 Maio 2022

Por Adrián Fernández.

Chegamos ao final da tempada co obxectivo cumprido e con posibilidades de acadar algo máis, e pese ás baixas por qué non desfrutar e soñar con conseguilo.

Despois de dous partidos moi intensos viaxábamos a Tenerife coa baixa de Mahalbasic, unha pérdida moi sensible pola importancia que ten Shermanidi no equipo canario. Aínda que Sakho, pese aos problemas coas faltas, e Jankovic supliron ben a Rasid o equipo estivo atascado amarrándose ao marcador como puido ata que no terceiro cuarto Salin encadeo catro triples que racharon o encontro; ó final 96-78 para o Tenerife.

Volvíase a Lugo a xogar o aprazado contra Manresa, un rival en racha que viña de conseguila clasificación para a final a catro da Champions League de baloncesto dous días antes, e tiñamos que aproveitar a oportunidade. Manresa saíu a tope coma sempre pese ao cansazo e a defensa dos Breogán non podía frear ó equipo catalán, que collía vantaxe e chegaba aos 30 puntos no primeiro cuarto, pero o aumento da intensidade do equipo e varios triples no final do segundo levábanos ao descanso por diante.

Na segunda parte o Breogán mantivo o ritmo e conseguía controlar o marcador pese aos arreóns do equipo visitante pero aínda así Manresa tivo a posibilidade de gañalo encontro nos últimos minutos; vitoria importante para o Breogán por 98-94 nun partido moi duro no que os árbitros víronse superados pola presión en todo momento e que rematou coa peor noticia de todas que era a operación de urxencia de Dzanan Musa por unha fractura na tráquea, algo que colleu por sorpresa a todo o mundo porque o golpe sufriuno no segundo cuarto pero puido rematalo encontro e ser o líder do equipo ata o final do partido coma sempre; a operación saíu ben pero por desgraza perderase presumiblemente o que queda de tempada.

Tres días despois tocaba ir a Madrid pero pouco hai que falar deste partido, o cansazo do encontro anterior e o pouco tempo para adestrar e adaptalos novos roles do plantel pola baixa de Musa fixo imposible competir contra o Real Madrid e o Breogán víuse superado en todo momento, 90-65 para os locais.

Os partidos aprazados e a intensidade de moitos deles comezaban a notarse no equipo, moitos minutos para algúns xogadores producía outra baixa, a de Bell-Haynes, por unha pequena rotura no xemelgo, xusto antes de enfrontarse na casa contra o Zaragoza. Isto traducíase en máis protagonismo para Erik Quintela e Ubal os que non lles podemos poñer ningunha pega ao seu rendemento pero fainos depender en exceso de Kalinoski e Lukovic en ataque; aínda así puidemos gañar un partido pesado que só o acerto de Kilpatrick no tiro exterior no último cuarto desequilibrou o marcador para os visitantes, derrota na casa por 82-85.

Coa moral un pouco baixa viaxábase a Gran Canaria dada a situación do clube; o Breogán tratou de demostrar dende o principio que aínda non estaban de vacacións comezando o encontro moi forte, pero axiña os canarios recuperaron a dianteira no marcador. Os locais trataron varias veces de escaparse no electrónico pero, gracias a Kalinoski y a un inspirado Iván Cruz, os breoganistas conseguían recortar distancias, xa no último un parcial de 2-12 para os de Lugo poñeríanos por diante e metería o medo no corpo ao Gran Canaria, despois de varios cambios de liderato no marcador chegaría a canasta definitiva que metía Erik Quintela para darlle a vitoria ao Breogán, demostrando así que pese ás baixas loitaremos ata o final pola última praza dos play offs.

Agora xa só queda desfrutar dos tres partidos que nos quedan, dous na casa contra o Barcelona e o Unicaja, e un fora en Fuenlabrada, todos eles xa coa noticia da renovación de Mrsic como adestrador para o ano que ven, que si ben pode dicirse que chegou cun equipo feito, si que hai que recoñecerlle o mérito de manter o nivel competitivo e de ser capaz de mellorar o rendemento de xogadores menos utilizados con Paco Olmos.

Non hai nada decidido e poderemos soñar espertos ata o último día.